Cookies

Wij maken gebruik van Cookies voor het bijhouden van statistieken en om uw ervaring te optimaliseren. Lees meer...

Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
Voor 11 uur besteld = vandaag verzonden Real-time voorraad
Zoek op naam of artikelnummer...
Categorieën
Onze duurzaamheidsbelofte & maatschappelijk plan

Mooie momenten moeten gevierd worden. Nu, maar ook in de toekomst. Haza-Witbaard wil graag met haar feestelijke artikelen onderdeel blijven zijn van deze mooie momenten. Om hier blijvend van te kunnen genieten is aandacht voor de mooie wereld om ons heen hard nodig. 

Onze visie vol uitdagingen

Wij zijn ons ervan bewust dat de grootste uitdagingen ter wereld niet door één bedrijf alleen aangepakt kunnen worden, maar we willen binnen onze markt wel deel uit maken van de oplossing voor de uitdagingen waar we mee te maken krijgen. Onze visie is gericht op groei van ons bedrijf, waarbij wij ons sterk maken voor een verantwoorde bedrijfsvoering. Daarom houden wij natuurlijk de wet- en regelgeving in de gaten, maar maken ook proactief keuzes. In een concurrerende markt, waarbij laagste prijs, goedkoopste materialen en productieproces vaak doorslaggevend zijn willen wij hierin onze verantwoordelijkheid nemen. Wij zoeken continue naar de juiste balans waarbij we niet alleen de prijs, maar ook duurzaamheid en arbeidsomstandigheden zwaar laten meewegen.

Zodoende is Haza-Witbaard voortdurend bezig met beoordelen hoe onze nieuwe én bestaande producten zo bewust mogelijk geproduceerd kunnen worden. Dit doen we over de hele linie van het proces. Van de ontwikkeling en productie tot het transport. Alwaar de mogelijkheden het toelaten zullen wij kiezen voor een bewuste en betere oplossing zonder onze visie uit het oog te verliezen.  Daarom hebben wij uitgangspunten geformuleerd, waar wij ons aan gaan conformeren en waar onze klanten ons aan kunnen houden.

Ons plan en duurzaamheidsbelofte

  • We zoeken naar duurzamere materialen voor onze producten zodat hergebruik mogelijk is en maken vaker gebruik van recyclebaar plastic. We bieden hiermee keuzemogelijkheden aan onze klanten.

  • We stoppen met single-use artikelen van plastic, zoals plastic rietjes.

  • We stimuleren onze klanten tot hergebruik (weggooien niet promoten, voorlichting).

  • We gaan zoeken naar alternatieve verpakkingen, waar mogelijk minder plastic en/of recyclebaar plastic.

  • We kiezen voor samenwerking met bedrijven die goede arbeidsomstandigheden bieden aan werknemers. Voor de langere termijn zal gekeken worden of het haalbaar is om vaker te werken met leveranciers/fabrikanten op kortere afstand en we zullen zoeken naar minder milieubelastend transport.   

  • We gaan ons aansluiten bij bestaande keurmerken die passen bij ons duurzaamheidsbeleid, om uit te dragen waar we voor staan.